Tyxo.bg counter

Защо хиалуронова киселина?

Защо хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е линеен неразтворим полимер. Открита е през 1950г от Карл Майер. Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените мукополизахариди / глюкозамингликани /, синтезиран от всички живи организми, с изключение на водораслите.  Хиалуроновата киселина изгражда междуклетъчното вещество при бозайниците и може да бъде намерена на много места в човешките органи и тъкани – ставния хрущял, кожата, стъкловидното тяло на окото,  синовиалната течност, както в съеденителната, епителна и нервна тъкани.

Един 70 кг човек има около 15 гр хиалуронова киселина в тялото си, като над 50% се съдържа в кожата.

Най-големият проблем на много дами е борбата с времето. В последно време голям хит сред подмладяващите продукти стана хиалуроновата киселина. Трябва да си зададем въпроса как действа тя.

Всяка кожна клетка съдържа хиалуронова киселина. Но само около една трета от всички тях се подновяват всеки ден. С вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и свободните радикали, телесният ензим хиалуронидаза се задейства, за да унищожи хиалуроновата киселина. Колкото повече странични влияния ни атакуват, толкова е по-активна хиалуронидазата. И повече хиалуронова киселина е унищожена.Това води до загрубяване на кожата, появата на бръчки, болни стави, кости, нокти и най-вече слаба коса. Най-добрият начин да си запазим нивото на хиалуронова киселина в кожата, косата, ноктите и ставите е да използваме продукти с хуалурон, които съдържат съставки, необходими за да спрат активността на този ензим. Също да се погрижим за унищожаването на свободните радикали преди те да могат да увредят кожата и клетките ни.


И въпросът е - Какво да избера? Какъв продукт да ползвам?

Хиалуроновата киселина е много лепкаво и гъсто вещество, което го прави трудно да проникне през кожата. Това трябва да се има предвид когато се нанася под формата на крем, защото не цялото количество ще бъде абсорбирано от кожата.


Оралното приемане на капсули с хиалуронова киселина може да подобри зарастване на рани, да увеличи влагата на лицето и да се възстанови гладкостта на кожата. Неговата най-голяма полза се наблюдава в ставната функция.


В миналото поради голямото си молекулно тегло, абсорбацията на хиалуронова киселина е била доста трудна. Днес вече е разработена техника за разделяне на хиалуроновата киселина на полимери с ниско молекулно тегло. Това позволява лесното усвояване.

В най-новите изследвания хиалуроновата киселина е доказала своите качества и при използване в продукти за коса. Все повече козметични компании пускат на пазара продукти които съдържат хиалурон. Благодарение на ниско молекулното му състояние хиалурона прониква в дълбочина в структурата на косъма и го изпълва. Това прави косата силно хидратирана за дълго време, защитена от външни влияния, плътна и с обем.


В заключение може да кажем, че хиалуроновата киселина е естествена съставка и нейната полза е доказана. Тя е изключителен силен съюзник в борбата със стареенето. Тя е полезна във всичките си форми и начинът на прилагане зависи от поставените цели.

Препоръчваме Ви тези продукти

Подготвителен шампоан с хиалурон за уплътняване на косата фаза 1 - Alter Ego

Подготвителен шампоан с хиалурон за уплътняване на косата фаза 1 - Alter Ego

Подготвителен шампоан с хиалурон за уплътняване на косата фаза 1 - Alter EgoШампоан п..

31.80 лв.

Серум концентрат от хиалурон за уплътняване на косата фаза 2 - Alter Ego

Серум концентрат от хиалурон за уплътняване на косата фаза 2 - Alter Ego

Серум концентрат от хиалурон за уплътняване на косата фаза 2 - Alter EgoСпециален мет..

91.05 лв.

Професионална грижа за уплътняване на косата с хиалурон в 3 фази - Alter Ego

Професионална грижа за уплътняване на косата с хиалурон в 3 фази - Alter Ego

Професионална грижа за уплътняване на косата с хиалурон в 3 фази - Alter EgoB. Toxkare ..

157.35 лв.

..

0.00 лв.